Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки ПетелХодихте ли скоро на театър? А качихте ли

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки ПетелХодихте ли скоро на театър? А качихте ли
Коментари Харесай

Всеки може да опита новата инсталация с добавена реалност в Градската галерия във Варна

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимки " Петел "

Ходихте ли скоро на спектакъл?
А качихте ли се на сцената?

Конгломерат е първата огромна виртуална изложбена апаратура, която предлага на фена интерактивно потапяне в най-визуалните представления и филми от българската сцена за интервала 2013-2019г. Театър, опера, танц, кино... всичко забавно, което може би сте пропуснали или което към този момент ви е развълнувало. В КОНГЛОМЕРАТ може да разгледате 53 театрални и екранни произведения и да се разноските виртуално в 10 от тях.

Що е то Конгломерат?
Конгломерат е архитектурна апаратура!
Конгломерат е кошер за виртуални пчели!
Конгломерат е покана да съпреживеете изкуството!
Конгломерат е пъзел от доста части, разказващ за пространства, декори, костюми, кукли, които основават облика на българската сценография!
В шестостенните килийки на нашия кошер ще може да разгледате посредством добавена действителност (АR) 11 обекта в действителни размери - кукли, костюми и атрибут. А в случай че имате смелостта да се претворите във виртуална пчеличка с VR шлем, ще изпитате неповторимото възприятие да “излезете ” на сцената (или снимачната площадка) на 10 български постановки и да погледнете през очите на актьорите.
Конгломерат показа България в влиятелното квадрианале за сценография в Прага - PQ2019. Автор на плана е сценографът Огняна Серафимова, а съ-куратори са сценографите Ханна Шварц и Петър Митев.

Проектът е иницииран от Съюз на българските художници и е осъществен в партньорство с Министерство на културата, Столична община, Съюз на артистите в България, Национална Художествена Академия, НАТФИЗ „ Кр.Сарафов “, Фондация „ Стоян Камбарев “, UniCredit Bulbank, Cinemotion, Издателство „ Жанет45 “, MOVE.BG, Telenor, Samsung, VAR Lab, VR Lab, Rubecula, GRID.BG, Kinesthetic project, Държавен куклен спектакъл Варна, Sputnik, Трастена, и други.
Конгломерат идва в морската столица с поддръжката на Община Варна - Фонд " Култура " към дирекция " Култура и духовно развиване "!
Ще се забележим в кошера!
#buzzvarna
#conglomeratevarna2021 











Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР